Om Vinifera | Vinifera.se
https://vinifera.se/wp-content/themes/vinifera
Meny
Vinifera

Om Vinifera

Vinifera Dryckesutbildningar drivs av dryckesförmedlaren Vinhyllan.se som varit verksam sedan 2015. Personerna bakom Vinifera har lång och gedigen erfarenhet inom vinbranschen, systembolaget samt pedagogiska yrken. Detta ligger som grund för ett mycket bra kursupplägg.

 

Enligt systembolagets offentliga statistik är vin den vanligaste drycken i sverige och konsumtionen har ökat mångdubbelt sedan 2006. Vi är ett vinintresserat land, kanske för att vi inte producerar så mycket vin själva och därför söker oss till världens olika ursprung.

 

De stora sommelierutbildningarna i landet växer och expanderar. Majoriteten vill dock INTE bli sommelierer, utan bara förkovra sig i mer kunskap för bättre konsumtion eller mer kunskap om vin om man arbetar på restaurang. Därför startade vi Vinifera med fokus på grundkurser inom dryckesutbildning med LIVE-sända föreläsningar för att ge alla chansen att utbilda sig vare sig man bor i storstad, småstad eller landsbygd.

 

Observera att Vinifera INTE är en sommelierutbildning, utan vi tillhandahåller för närvarande en grundkurs i vin och dryckeskunskap.

 

Carina Mian
Sommelier & Föreläsare